Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Majina d.o.o. zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so e-obvestila in vabila na dogodke.

Upravljavec
Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Majina d.o.o.
Petkovškovo nabrežje 31,
1000 Ljubljana
Telefon: 031707917
e-naslov: info@sempatja.si

Osebni podatki in namen njihove obdelave

V kolikor želite prejemati naše vsebine, morate izpolniti prijavnico na spletni strani sempatja.si, micro-skiro.com ali trunki.si. Z izpolnitvijo te prijavnice in potrditvijo posredujete Majini d.o.o. naslednje kontaktne podatke: E-naslov

Kontaktni podatek, ki nam ga posredujete, potrebujemo za komunikacijo z vami glede konkretnih e-novic in dogodkov podjetja Majina d.o.o.

Podjetje Majina d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in je zavezano, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Majina d.o.o. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Soglasje
Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletnih straneh sempatja.si, micro-skiro.com ali trunki.si na spletni naročilnici na prejemanje e-novic kliknete »prijava«. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Odjava od prejemanja e-novic «, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od Majine d.o.o. oz. preko elektronske pošte na naslov: info@sempatja.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah Majine d.o.o.. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Vaše pravice
V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vpogled v vaše podatke lahko kadarkoli zahtevate preko elektronske pošte na naslovu info@sempatja.si.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, Majo Gradnik, ki vam je na voljo na e-naslovu: info@sempatja.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

Čas hrambe osebnih podatkov
Majina d.o.o. hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin (novic in vabil na dogodke podjetja Majine d.o.o.), na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani Majine d.o.o. in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu Majine d.o.o. blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.
Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, Majina d.o.o. izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Piškotki

Kaj so piškotki?
Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.


Piškotki na naših spletnih straneh:

currency - valuta v kateri uporabnik nakupuje - iztek: 1 mesec

is_touch - vsebuje podatek če uporabnik uporablja naprave na dotik- iztek: 1 teden

language - jezik v katerem uporabnik brska po strani- iztek: 1 mesec

cookieconsent_dismissed - pove ali je uporabnik sprejel soglasje- iztek: 1 leto

phpsessid -  podatki o uporabnikovi seansi (košarica, produkti, cene...)- iztek: ko se seansa brskanja konča

Za zbiranje podatkov za potrebe statistik naše spletne strani uporabljamo v prvi vrsti orodje Google Analytics, za varno, nemoteče in prilagojeno prikazovanje oglasov pa orodje DoubleClick. Ti lahko vašemu brskalniku ob obisku spletnega mesta pošljejo različne piškotke, ki omenjenim servisom omogočajo zbiranje podatkov o uporabi. Podatki se zbirajo, hranijo, obdelujejo in varujejo v skladu z vsemi veljavnimi zakonskimi predpisi in morebitnimi dodatnimi pravili, s katerimi posamezen servis nadgradi zakonsko osnovo. Več o piškotkih, ki jih lahko uporabljajo omenjeni servisi, si lahko preberete na spodnji povezavi:
Google Analytics in DoubleClick

https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=sl

Facebook, Google plus in Twitter piškotki: Za povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij, analizo prodaje in ponovno targetiranje uporabnikov.

Priglasitev
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov
Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.
Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na povezavi tukaj.

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:
– Google Chrome tukaj
– Internet Explorer tukaj
– Safari tukaj
– Firefox tukaj
– Opera tukaj